Dávid Anna első kiállítása! Dávid Anna kiállítása[54192]

Meghívó közgyűlésre MEGHÍVÓ közgyűlésre 2022.[54189]

Konferencia meghívó 2021. 10. 27.

Megjelent Szabó Márta mese könyve Ovis – Mesék címmel:

 

Könyvajánló

 

„A mesehősöknek nincs múltjuk, az állandó jelenben élnek. Nem tervezgetnek, hanem cselekszenek, nem elképzelik, hogy hogyan szeretnének élni, hanem konkrét lépéseket tesznek ennek érdekében.” (Boldizsár Ildikó)

 

Szabó Márta: Ovis mesék című könyve április 11-én, a költészet napjára jelent meg. A szerző évtizedekig volt sikeres óvodapedagógus és óvodavezető. Több cikket publikált az Óvodai Nevelés hasábjain, pályázatra beküldött írásai a Kárpát – medencei Életmesék kötetekben (Mosolyvirág, Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete, Debrecen, 2020. 2021.) olvashatók.

Az Ovis mesék egy hároméves kisfiú, óvodával való ismerkedésének, kincskereső útján szerzett élményeinek, az erdei élőlényekről gyűjtött tapasztalatainak, mozgalmas, érdekes története. Bolyongásának végén rádöbben, hogy a kincsek, – a jóság és a szeretet – amelyeket keresett, végig jelen voltak a lelkében.

A mesék stílusa választékos, az illusztráció nagyon szép, magas színvonalú, színei és formái, összhangban vannak a tartalommal. Alkalmasak a nagyszülők, a szülők, az idősebb testvérek, az óvodapedagógusok és a mesét hallgató gyerekek óvodai emlékeinek felelevenítésére vidám hangulatú beszélgetéseken. Képesek ösztönözni a gyerekeket, az erdő fái és állatai mozgásának, hangjának utánzására, a cselekmény dramatizálására.

A mesék hozzájárulnak a környezet szépségeinek megismeréséhez, problémáinak megértéséhez is. Tartalmuk és az illusztrációik megmozgatják a gyerekek képzeletét, alakítják értékrendjüket, erkölcsi felfogásukat, fejlesztik esztétikai érzéküket, bővítik szókincsüket, tehát egyszerre tanítják és szórakoztatják őket.

Az Ovis mesék első kötetét – továbbiakat is tervez a szerző – ajánlom minden óvodáskorút nevelő felnőttnek.

 

Kanczler Gyuláné dr.

Környezetünkért Óvodai Egyesület

tiszteletbeli elnöke